Calciu ridicat în sânge

Acest post este încă unul din categoria posturilor de asculă-ți instinctul.
Cum Fury are 6.5 ani, mergem tot la 6 luni la control sau când mi se pare că ceva nu este în regulă.
Așa că anul trecut in 19 octombrie am mers la un control pentru că mi se părea că lasă prea mult calciu când urinează. Nu era nisipos, sau pete mari de caciu dens, era doar un pic mai mult in urină.
Și am avut dreptate. Valoarea calciului era mai mare de 16 Mg/dl, normal fiind 8 – 14.8 Mg/dl.
Așa că am început modificări în dieta lui.
Cum Fury de vreo 2 ani nu mai e fan fân, mânca mai multe frunze uscate. Acum trebuia să scot pătlagina, păpădia, coriandrul, pătrunjel.
Evident că nu s-a întâmplat. Am redus jumate din cantitate, adăugat amestec cu fân și flori de pe abc-zoo. Fânul e foarte subțire și mărunt și dădea impresia că nu am micșorat cantitatea de frunze. Evident nu a mâncat fânul, dar e alegerea lui. Am mai adăugat ocazional și urzică și mesteacăn. Studiile spun că scad cantitatea de calciu.

Am vrut să inlocuiesc și peleții. El mânca Hrană pentru iepuri bogată în fibre și prebiotice, Science Selective. Am cumpărat tot de la Science Selective, Vetcare Plus Urinary. Evident că nici de ea nu s-a atins.
Cum acum era important să scădem calciul, am măcinat fin peleții și i-am amestecat 1 linguriță din ei cu fân macinat și 1/2 linguriță rodicare și i-am dat zilnic cu seringa. Din 20 peleți cu prebiotice a început să primeasă doar 10.
Am început să îi dau semințe de dovleac 3-5 de 3 ori pe zi și 1/2 merișor uscat (am luat de pe glirex.hu, merișoare pentru animale, nu pentru oameni cu adaos de zahăr).
Pe lânga asta a mai primit și Rodicare Uro de 3 ori pe zi câte 0.6 ml. După ce am terminat 2 sticluțe am trecut la 0.5 ml de 2 ori pe zi.
Săptămâna trecută am fost iar la veterinar si am făcut analize și radiografie să vedem dacă nu are cumva pietricele sau calculi renali.
Rezultatul, calciu 14.9 Mg/dl și nici o urmă de calculi sau pietricele.

Nu spun că dacă aveți probleme cu calciul să urmați tratamentul meu. Recomandarea veterinarului meu a fost frunze putine și verde deschis. Cu cât e mai închisă o frunză cu atât are mai mult calciu.
A mai recomandat să îi dau câte un merișor de 3 ori pe zi.
Să schimb fânul. Am făcut și asta. Am luat fân de ovăz, care e mult mai scăzut în calciu.

Fânul de ovăz evident îl folosim doar să îl luam în bot și să îl scuipăm sau să îl dăm din cale sau să facem pișu pe el.

Acum că am ajuns mult mai bine am să continui tratamentul până termin toți peleții Uro. Continui și cu rodicare uro și cu merișoarele. Cred și că am să păstrez obiceiul de a primi recompensă 1/2 merișor pe zi.
Disclaimer: Fury nu primește fructe mai deloc. Cam o dată pe lună o bucățică de banana. La capitolul recompense ne-am cam axat pe Loops de la Science Science selective (cele cu merișoare și cu măr, altele nu le mănâncă).

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.