Poate un iepure să se împrietenească cu un câine?

Iepurii și câinii sunt considerați a fi animale de companie foarte bune pentru a avea în casele noastre.  Sunt foarte prietenoși, drăguți și servesc ca buni tovarăși, la fel ca și pisica.

Este posibil să aveți un iepure ca prim și unic animal de companie și să plănuiți să introduceți un câine în casă, iar atunci vă vine o întrebare în minte: Poate un iepure să împrietenească cu un câine?

Sau aveți deja un câine și intenționați să adăugați un iepure, trebuie să vă gândiți mai întâi dacă pot fi capabili să creeze o legătură între ei, dacă iepurele dumneavoastră s-ar putea simți amenințat sau inconfortabil, de ce? Deoarece câinii și iepurii, încă de la începutul timpului, nu sunt în general cunoscuți pentru a trăi împreună din cauza naturii lor de cum sunt; iepurii sunt văzuți ca prădători în ochii câinilor, în timp ce câinii îi văd sub formă de pradă.

Dar, nu în toate cazurile, au existat rapoarte de succes în care iepurii și câinii au fost împrieteniți cu succes și nu au existat cazuri de “Câinele meu mi-a mâncat iepurele sau mi-a atacat iepurele”.

Iepurii se pot împrieteni foarte bine cu câinii, dar acest lucru va depinde exclusiv de modul în care veți merge cu procesul de împrietenire a lor împreună.
Trebuie să aveți în vedere câteva lucruri necesare și importante pentru a reuși să legați cu succes iepurele de câinele dumneavoastră.

Deși poate dura ceva timp până când vor începe să se împrietenească, merită din plin. Unele dintre lucrurile de care trebuie să țineți cont sunt enumerate și explicate mai jos.

  • Expunerea de rutină într-un mediu sigur
  • Alegeți un câine cu un apetit scăzut pentru pradă
  • Asigurați-vă că câinele dumneavoastră are cunoștințe de obediență de bază

1. Expunerea de rutină într-un mediu sigur

Această metodă este foarte importantă pentru a familiariza cu succes iepurele împreună cu câinele dumneavoastră, deoarece au nevoie de un mediu bine „aerisit” și de suficient spațiu, astfel încât să puteți supraveghea clar progresul lor pe măsură ce trece timpul.

2. Alegeți un câine cu un apetit scăzut pentru pradă

Câinii sunt prădători pentru iepuri și numai acest lucru îl pune pe iepurele tău în pericol de a fi atacat sau mușcat de câinele tău.

În timpul jocului, câinele dvs. ar putea să vă vadă iepurele ca pe o jucărie sau ca pe colegul său de joacă, așa că atunci când câinele dvs. atacă, rezultatul pentru iepurele dvs. poate fi foarte letal, mai ales daca câinele este de talie mijlocie sau mare.

Așadar, cel mai bine este să alegeți un câine cu un apetit scăzut pentru pradă. Câini precum Rhodesian Ridgeback, Irish Wolfhounds etc. sunt cunoscuți ca având un instinct de pradă ridicat.

Făcând acest lucru, va ajuta foarte mult la accelerarea procesului de bonding a iepurelui și a câinelui dumneavoastră.

3. Asigurați-vă că câinele dumneavoastră are cunoștințe de obediență de bază

Câinele dvs. ar trebui să fie capabil să înțeleagă și să asculte comanda dvs. vocală, cum ar fi atunci când spuneți “înapoi”,  “stop” etc. Dacă câinele dvs. nu se supune comenzii dvs., atunci iepurele este în pericol de a fi o pradă vânată de câinele, de aceea este foarte important ca acesta să fie capabil să vă asculte comenzile.
Acest lucru nu numai că va face ca legătura dintre ei să fie ușoară și mai puțin stresantă, dar va feri iepurele de orice șansă de a deveni o pradă vânată de câine.

După cum se vede din imagine, prietena mea cea mai buna a reușit să împrietenească pe toata lumea. Singura problemă este că din afecțiune câinii ling iepurașul și săracul ajunge tot timpul murat.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.